Tapasztalatok, vizsgálatok és fogyasztói visszajelzések alapján jószívvel ajánljuk mindenkinek.

A Pycnogenol a Dél-Franciaországban honos Pinus maritine fenyő kérgéből készül. A mindennapokban normandiai fenyő vagy francai fenyőkéreg néven ismert a készítmény.

Sokoldalúságát a rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönheti. Tartalmaz bioflavonoidokat, (catechin, toxifolin,…), különböző gyümölcssavakat és ásványi anyagokat. Kifinomult technológiával készíthető e fenyő kérgéből egyedülállóan kimagasló tulajdonságokkal rendelkező gyógyhatású termék, mely teljesen természetes eredetű.

Kitűnő felszívódásának és mindenféle vegyi anyagoktól való mentességének köszönhetően, nem terheli a szervezetünket, hatóanyaga célirányosan, a konkrét problémák megoldására irányul. Nincsenek nemkívánatos mellékhatásai. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a Pycnogenol egyike a legerősebb természetes antioxidánsoknak. A Kaliforniai Egyetemen végzett kutatások kimutatták, hogy a készítmény antioxidatív hatása 20-szor erősebb mint a C-vitaminé és 50-szer erősebb mint az E-vitaminé.

Megerősítheti a sejt saját védekezését a szabadgyökök ellen. A Pycnogenol szignifikásan csökkentheti a vérben a leucotrin szintet, azt a mediátort mely nagymértékben felelős a légcsövek gyulladásáért és duzzanatáért, így a nehézlégzés kialakulásáért asztma esetén.

A termék alkalmazása során a fogyasztók koleszterin szintje normalizálódott.

Cukorbetegség esetén a krónikusan magas vércukor-szint előbb-utóbb károsítja a véredények falát, lyukassá, áteresztővé téve azokat. A szemfenék vékony ereiből a vér kiszivárog a retinára, ami fokozott látáscsökkenést okoz. Ezt nevezzük diabetikus retinopátiának. A Pycnogenol „betömheti” ezeket a lyukakat és megállíthatja a káros folyamatot. Mivel a cukorbetegség különböző szív- és érrendszeri problémákkal társul (pl.: trombózis, érelmeszesedés, keringési elégtelenségek, magas vérnyomás stb.), a Pycnogenol alkalmazása kifejezetten indokolt lehet. Klinikai tanulmányok alátámasztották, hogy a készítmény hatásos lehet magas vérnyomás esetén, csökkentheti a trombiciták agregációját és a LDL-koleszterin szintjét.

Az egyre terjedőbb allergia esetén néhány fogyasztó még a kifejezetten kritikus augusztusi időszakban (parlagfű szezon) sem alkalmazott a szénanátha kezelésére gyógyszert, mert a Pycnogenol hisztamin felszabadulását gátló hatása elégségesnek bizonyult.

A hosszan tartó ülés (ülő munka, hosszú utazás, repülés…) csökkenti a vérkeringést a végtagokban, emelheti a vérnyomást, a véredényekből kiszivárog a plazma a szövetekbe, ez ödémához vezet, tovább csökkentve a vérkeringést. Mindennek következtében összeragadhatnak a vérlemezkék, ami vérrög kialakulásához vezet, azaz trombózis alakulhat ki. A Pycnogenol csökkentheti a tromboxon termelést, ezáltal a gátolhatja a trombociták összeragadását így a trombózis kialakulását is, mivel bizonyítottan csökkentheti a vérlemezkék aktivitását (a tromboxont az aktív vérlemezkék termelik). Klinikai tanulmányok igazolták, hogy a szer erősítette a vénák falát, ezért alkalmas lehet vénás keringés javítására.

Sok nőnek a fájdalmas menzesz jelentősen megnehezíti az életét a „nehéz” napokon. Két hetes Pycnogenol kúra után már jelentősen csökkenhetnek a menstruációs fájdalmak.

A májfoltok megjelenése az arcon, testen, bosszantó lehet mindenki számára. A tünet eredete ismeretlen. Megfigyelések szerint a hormon-háztartás felelőssége nem elhanyagolható. Több fogyasztónknál a Pycnogenol 1 hónapos fogyasztása után a pigmentfolt már észrevehetően halványabb lett és csökkent a mérete.

Mivel ez a készítmény rokonságba van a kollagénnel és az ellasztinnal, fontos megemlíteni a kozmetikai hatását is. Szorosan kötődve a bőr alkotóelemeihez, kollagénhez és ellasztinhoz, megőrizheti a bőr rugalmasságát, védelmezheti a szabadgyökök és a káros enzimek romboló hatásától. Továbbá, serkentheti a vérkeringést, mely a bőr hajszálereiben, javíthatja annak oxigén- és tápanyag-ellátását. Gyulladásgátló hatásának köszönhetően növelheti a bőr védelmét, óvhatja az UV sugaraktól, késleltetheti annak öregedését.

Erősítheti az érfalat, gátolhatja a visszerek kialakulását; csökkentheti a koleszterinszintet; lassíthatja a cukorbetegség szövődményeit. Továbbá, eredményesen alkalmazták veseelégtelenségnél, vesegyulladásnál, prosztatabántalmaknál, potenciazavarok és hypospermia (kevés spermium-szám) esetén is. Pozitív visszajelzések érkeztek zöld- és szürkehályog esetén tapasztalt jótékony hatásáról is. Egyszóval, a Pycnogenol ajánlott mindenkinek, akinek drága az egészsége és lassítani szeretné az öregedés folyamatát, megőrizni szervezete épségét.